NIEUWSBRIEF MAART

Nieuwsbrief maart 2018

Beste leden,

Bij dezen de derde nieuwsbrief van het nieuwe jaar.

Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen weken en wat staat er op de planning:

De externe competitie:

De drie externe teams hebben de afgelopen maand een uitwedstrijd gespeeld. Het 1e team verloor nipt van De Rode Loper 1. Ondanks dat we met 3 invallers speelden, hadden we zeker een goede kans op een gelijke uitslag of een winst; helaas was het er net niet van gekomen. Het 1e team bevindt zich nu ver in de degradatiezone en staat op de 10e plaats in de promotieklasse. Het 2e team boekte een prachtige overwinning tegen ZZC 2 en staat nu met 2 matchpunten voorsprong op de nummer 2, ongedeeld aan kop in de 2e klasse, poule 2C. Het 3e team incasseerde een fikse nederlaag tegen Zeist 2 en staat nu op de 2e plaats in de 2e klasse, poule 2D.

De komende maand speelt het 1e team een thuiswedstrijd op 6 maart tegen Amersfoort 3 en een uitwedstrijd op 23 maart tegen SSC 1922 2 in Soest.

Als het 1e team deze wedstrijden op volle sterkte kan draaien, is de kans op twee overwinningen het grootst en zijn we hopelijk weer van de 10e plaats af. Het 2e team speelt op 20 maart een thuiswedstrijd tegen Lekstroom 3 en het 3e team slaat deze maand een ronde over en zal pas op 3 april weer een wedstrijd mogen spelen. Dan spelen de heren een thuiswedstrijd tegen Paul Keres 6. Alle support tijdens deze thuiswedstrijden is meer dan welkom! Ik nodig iedereen uit om deze avonden te komen kijken en uiteraard zelf een partijtje te spelen.

Jeugd:

Naast de 3 seniorenteams heeft onze club ook een sterk en getalenteerd jeugd team, wat uitstekend presteert onder leiding van onze jeugdleider Dirk van Zetten. Rivierenland Jeugd speelt met 5 jeugdspelers in categorie C, 2e klasse, in groep 2B en staat na 3 rondes op de 1e plaats! Op 9 maart speelt het jeugdteam de 4e wedstrijd, namelijk een uitwedstrijd tegen Hoevelaken C1.

Rivierenland Open Rapidtoernooi:

Op zaterdag 3 maart vindt het 14e Rivierenland Open Rapidtoernooi weer plaats. De inschrijving voor dit prachtige toernooi is geopend en loopt op volle gang. Heeft u interesse om deel te nemen aan dit toernooi, meldt u dan aan bij ondergetekende of schrijf u in via de website.

Betuwe Cup:

De Betuwe Cup staat ook weer op de planning en voor dit jaar namelijk op dinsdag 27 maart. Afgelopen jaar won Hemmo Mulder de Betuwe Cup, wie- o- wie zal dit jaar de trofee in ontvangst mogen nemen?

De interne competitie:

Na vele weken en maanden heeft er een machtsverschuiving plaatsgevonden binnen de interne competitie: Evert Aalten staat niet meer op de 1e plaats! Regerend clubkampioen Rudy Veenhoff heeft zich heel eventjes omhoog weten te werken naar de 1e plaats maar dat was helaas van korte duur want na ronde 22 gaat Wim Kruimer voor het goud, Rudy Veenhoff voor het zilver en Evert Aalten voor het brons. Een kleine voetnoot: Evert Aalten is een maand op cruisevakantie, dus hij miste een aantal cruciale rondes. Hij is echter binnenkort weer terug dus de kans is groot dat zijn 3e plaats niet van al te lange duur is….

Tevens nog een leuk detail: naast Arthur Maters is er nog een 2e jeugdspeler doorgestroomd naar de interne competitie van de senioren: Jorrit Strik en er zijn zelfs geluiden dat er een 3e jeugdspeler doorstroomt.

Tot slot nog een mooi diagram: Zwart is aan zet. Welke zet speelt u en wat is de juiste voortzetting?

De oplossing van het vorige diagram is Txh6+ Na het slaan van de Toren met de Koning speelt u het sterke Dxg7+ !! en na zwart’s enige zet, het terug slaan met de toren, speelt u Th3 mat.

Met vriendelijke groet,

Philippe Friesen