3e Rivierenland Schaakolympiade

3e Rivierenland Olympiade
Onze eerste Schaakolympiade in 2019 was met 4 teams van vier spelers een groot succes. De bedoeling is dat de teams zo gelijkwaardig mogelijk zijn en er zo een spannende competitie van te maken. Ieder team kon een eigen naam kiezen van een bekende schaker. Het speeltempo was 45 minuten per persoon voor een partij en geen increment.


Ronde 1 en 2
Op dinsdag 21 november 2023, op een druilerige dinsdagavond, was het weer zover: de 3e Rivierenland Schaakolympiade. De opkomst was goed.
Er hadden zich weer 16 schakers aangemeld. In een gezellige schaakambiance en een goede vibe werd het een spannende strijd tussen de viertallen.
Zie onderstaand de samenstelling van de teams en de persoonlijke scores:
De teams Aljechin en Warmerdam gaven elkaar weinig ruimte. De voorlopige tussenstand na 2 speelronden:

De teams Aljechin en Warmerdam gaven elkaar weinig ruimte. De voorlopige tussenstand na 2 speelronden:

Ronde 3 en 4
Op dinsdag 28 november 2023 was het weer hetzelfde als vorige week, druilerig. Dus prachtig weer om binnen bij de verwarming op 25 graden wat te doen. Terwijl er in het Dorpshuis met “een volle bak” vrolijk werd gebingood, werden door de schakers de ronden 3 en 4 gespeeld.
Gezien wat wijzigingen in de deelnemers moest Arian wat aanpassingen doen. Niet alle teams waren compleet. Team XXX met drie spelers aangevuld door de computer.
Er werd aan alle borden hevig gestreden.
Marco van Bekkum (Team Kasparov) zag ineens de computer aan zijn bord verschijnen. Ondanks ingesteld op zijn rating wist de computer in tijdnood toch te winnen.
Ook Ben Driessen wist Rob Disselhoff knap op remise te houden. Na 6 zetten leek dat niet de verwachting, zie diagram rechts. Na een pionoffer door Rob ziet de stelling van Ben er niet meer zo solide uit!? Zie foto onder.


Bij Roelant Zoete (wit) tegen Hemmo Mulder bleken 2 pionnen toch niet op te wegen tegen een stuk. Na afruil van de lopers gaf het zwarte paard de doorslag: winst Hemmo. Zie foto onder.

Nadat de rook was opgetrokken en alle scores bekend waren, werd team Warmerdam als winnaar uit geroepen. Een mooi slot van twee avonden funbridge. Funbridge smaakt naar meer….
Onderstaand zijn de persoonlijke scores weer opgenomen.
Geplaatst

in

,

door

Tags: