Rivierenland Open Rapidtoernooi 2019

Herman Grooten afgetekend de beste schaker in Buren

Internationaal Meester Herman Grooten winnaar van het 15e Rivierenland Open Rapidschaaktoernooi. Met zeven overwinningen uit zeven partijen nam hij in de hoofdgroep ruim afstand van de concurrentie. Rudy Veenhoff en Hamoen Habibi van de organiserende Schaakvereniging Rivierenland eindigden als tweede en derde met respectievelijk 5,5 en 5 punten. Een meer dan verdienstelijk resultaat. Het toernooi werd gehouden in Partycentrum De Prinsenhof in Buren en werd onder veel dankzegging gesponsord door het bedrijf Mettler-Toledo uit Tiel, dat toezegde ook in 2020 bij te dragen aan het geslaagde toernooi!  

Er namen een kleine 40 schakers deel, jong en oud, variërend in leeftijd van9tot 75 jaar, onderverdeeld in drie poules. Uit de wijde omtrek wisten schakers Buren te vinden, waaronder een deelnemer uit India. Al na vijf ronden was Grooten eigenlijk niet meer te achterhalen en hij werd geprezen omdat hij ook in zijn laatste ronden sportief voor de partijwinst ging. Rivierenland schakers Wim Kruimer en Rob Disselhoff eindigden met 3 punten prima in de middenmoot.

In groep 2 en 3 was het tot de laatste seconden ongemeen spannend en werden respectievelijk Peter Egalie en Ruud Dijkman na zwaarbevochten en zenuwslopende schaakpartijen winnaar met beiden 5,5 punten. In groep 2 eindigde Jeroen Brandsma uit Est met solide en gedreven schaalspel op een 3e plaats met 4,5 punt. Hij moest Herman Schreuder nipt voor laten gaan. Rivierenlandschaker Joost van Egmond, die dit jaar het schaken weer succesvol heeft opgepakt maakte een droomstart met twee overwinning op rij. Daarna kwam de sleet er in en kreeg hij vijf keer nul op het rekest. Hij herstelde zich met een zege en eindigde met 3 punten netjes in de middenmoot.

In groep 3 deed jeugdspeler, 9 jaar,  Tommy Grooten zich gelden op een gedeelde tweede plaats. Hij viel met een aanmoedigingsprijs extra in de prijzen. Wiljan Meeuse, jeugdspeler uit Geldermalsen, speelde goed als debutant in groep 3 en ontving eveneens een aanmoedigingsprijs.

U kunt de uitslagen bekijken door op deze regel te klikken